Polarbröd tilldelas hållbarhetspris

Karin Bodin, vd Polarbröd (Foto: Polarbröd)

Karin Bodin, vd på Polarbröd, får utmärkelsen Hållbart ledarskap 2014.

Det är Näringslivets Miljöchefer (NMC) som varje år på detta sätt uppmärksammar en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att praktiska handlingar har tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället, och vars insatser präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

Karin Bodin prisas för “sitt engagemang som sträcker sig långt utanför den egna verksamheten och har sin utgångspunkt i flera generationers långsiktiga företagsbyggande”.

– Jag är jättestolt över att vinna pris för hållbart ledarskap. Det känns fantastiskt att NMC ser det arbete vi gör i Polarbröd och tycker att det är värt att lyfta fram. Vi strävar efter att bli ett helt hållbart företag fram till 2022, säger Karin Bodin.

Prisutdelningen sker i samband med Näringslivets miljöchefers jubileumskonferens Hållbarhet 2.0 den 16 oktober i Stockholm.

Fakta:
Marknadens krav på social, ekonomisk och ekologisk hänsyn blir allt högre och arbetet med miljö och hållbar utveckling alltmer betydelsefullt. Priset Hållbart ledarskap delas ut av Näringslivets Miljöchefer (NMC) för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden.

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 42 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med 382 anställda. 2013 omsatte företaget 811 miljoner kronor och bakade drygt 38 000 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne. Utöver brödverksamheten finns även energibolaget Polarkraft i koncernen som från hösten 2014 kommer att producera vindel för koncernens behov.

Läs fler artiklar om: Hållbart ledarskap

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.