Snabblagat till kvällen
Av: Kajsa Asp Jonson
Publicerad: 10 januari 2011 23:35
Värmande potatissoppa med pepparrotskeso
2 portioner
- 10 cm purjolök
- 1 tsk olja
- 1 medelstor potatis
- 3 dl vatten
- 2 tsk grönsaksfond eller ½ buljongtärning
- 1 dl mjölk
- 1 dl keso
- 1/2 finhackad rödlök
- 1-2 tsk färskriven pepparrot
Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs den i fettet i en kastrull under några minuter. Tillsätt vatten och fond/buljongtärning. Skala potatisen och skär den i små bitar. Lägg i potatisen och låt koka tills den är mjuk, ca 5-10 minuter.
Tillsätt mjölken, mixa soppan slät med en stavmixer eller med en vanlig visp direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i portionsskålar och lägg i en klick keso med rödlök och riven pepparrot – servera och njut!
Läs fler artiklar om: Hållbar hälsa
Tipsa en vänOm författaren: Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist och personlig tränare. Hon håller föreläsningar och workshops, arbetar med journalistuppdrag och personlig rådgivning samt är konsult inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Kajsa driver också en blogg: http://kajsaasp.wordpress.com