Snabblagat till kvällen

Värmande potatissoppa med pepparrotskeso

Foto: Kajsa Asp Jonson

2 portioner

  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk olja
  • 1 medelstor potatis
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksfond eller ½ buljongtärning
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl keso
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1-2 tsk färskriven pepparrot

Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs den i fettet i en kastrull under några minuter. Tillsätt vatten och fond/buljongtärning. Skala potatisen och skär den i små bitar.  Lägg i potatisen och låt koka tills den är mjuk, ca 5-10 minuter.

Tillsätt mjölken, mixa soppan slät med en stavmixer eller med en vanlig visp direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i portionsskålar och lägg i en klick keso med rödlök och riven pepparrot – servera och njut!

Läs fler artiklar om: Hållbar hälsa

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren: Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist och personlig tränare. Hon håller föreläsningar och workshops, arbetar med journalistuppdrag och personlig rådgivning samt är konsult inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Kajsa driver också en blogg: http://kajsaasp.wordpress.com

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera




Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.