Hållbart ledarskap

Hur utvecklar vi ett hållbart ledarskap?
  • Vad kännetecknar hållbart ledarskap?
  • Hur formar vi processer som inspirerar till hållbart ledarskap?
  • Hur kan vi initiera och genomföra innovativa kunskapsprocesser kring vilka tankemodeller som leder till hållbart ledarskap?
  • Hur skapas en möteskultur som stödjer utvecklingen av hållbart ledarskap?

Vill du utforska dessa och liknande frågeställningar är du välkommen till en kreativ Open Space-workshop i vacker miljö med många inspirerande deltagare. Din medverkan kan komma att radikalt förändra din syn på hur arbete kan ledas och organiseras.

Efter workshopen har du:

  • Fått många idéer till hur du kan arbeta med utvecklingen av hållbart ledarskap i din organisation
  • Fått prova på en mötesmetod som stödjer utvecklingen av hållbart ledarskap, ger ökad möteseffektivitet och utvecklar människor och organisation
  • Möjlighet att medverka i ett kostnadsfritt uppföljningsmöte online, där du kan delta i en dialog om erfarenheterna i din och andras organisation samtidigt som du får uppleva hur digitala möten kan göras effektiva och kreativa (OBS! För att medverka i onlinemötet krävs tillgång till PC och headset. Programvaran fungerar ännu inte för Mac)

Thomas Herrmann leder denna workshop

Workshopen genomförs som ett Open Space–möte, vilket ger dig praktisk erfarenhet av detta kreativa sätt att mötas. Open Space-metoden är en beprövad mötesform som har bidragit till att gjuta nytt liv i organisationer världen runt sedan mitten av 80-talet. Denna mötesform har större förmåga att ta tillvara människors inneboende kunskaper och förmågor än traditionella möten mäktar med. Metoden skapar stort engagemang och lockar fram personliga initiativ som annars aldrig skulle komma organisationen tillgodo. Open Space-möten främjar förmågor som ansvarstagande och motivation, de känns meningsfulla och stärker därmed de medverkandes hälsa.

När du tillämpar metoden i din egen organisation utvecklar du successivt dess kapacitet för hållbart ledarskap, öppen kommunikation och banbrytande innovation. Mötesformen känns levande och släpper loss ett rikt idéflöde. Ett väl genomfört Open Space-möte är ett uttryck för hållbart ledarskap som inspirerar deltagarna att utöva denna form av ledarskap i alla sammanhang. Open Space–metoden som kreativ lärmiljö kan utvecklas till ett övergripande förhållningssätt och därmed bidra till att omvandla ledarskap, lagarbete och verksamhet.

Arrangörer:

Ledarskap & Förnyelse i samarbete med Open Space Consulting

Omfattning

Halvdag

Datum och tid

Nästa kurstillfälle ännu ej bestämt.

Investering

Din investering är SEK 900 + moms. Affärslunch, dokumentation och uppföljande online-möte ingår.

Anmälan

Anmälan görs genom att skicka mejl till thomas@openspaceconsulting.com eller ringa Thomas på +46 (0)709-98 97 81. Skriv namn på samtliga deltagare, företagsnamn, faktureringsadress, telefonnummer och kontaktperson. Ange önskemål om specialkost eller andra behov.

Plats

Wendelsbergs Kurs och Konferens
Wendelsbergs Folkhögskola, Mölnlycke
www.wendelsberg.se

Tfn. 031-3380536, fax 031-338 05 59
E-post: konferens@wendelsberg.se

Lättillgängligt med både buss och tåg.

Frågor?

Har du frågor om workshopen – ring Thomas Herrmann +46 (0)709-98 97 81.

Open Space-utbildning

Workshopen är dels fristående för dig som väljer att enbart vara med på denna, dels ingår den som första delen i en utbildning i Open Space-metoden, läs mer om denna här.

Open Space Consulting arbetar med att frigöra livskraft i människa, organisation och samhälle. För mer information om hur du kan släppa loss krafterna i din organisation besök gärna www.openspaceconsulting.com eller kontakta Thomas Herrmann på telefon 0709-98 97 81 eller via e-post: thomas@openspaceconsulting.com

Ledarskap & Förnyelse är ett nytt nätmagasin om hållbart ledarskap. Webbplatsen vänder sig till dig som är intresserad av ledarskap, djupgående förändring, personlig utveckling, motivation, hälsa, miljö och samhällsutveckling. För mer information kontakta Bosse Westermark på telefon 0705-89 48 01 eller via e-post: bosse@ledarskapfornyelse.se.

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän