Ny utbildning i hållbart ledarskap

Kristina Nordfeldt är projektledare för utbildningen i hållbart ledarskap

I februari 2011 startar ett kompetensutvecklings-program i hållbart ledarskap. Arrangör är CSR Västsverige.

- Initiativet kommer från Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet som medlemsorganisationer i CSR Västsverige, berättar Kristina Nordfeldt som är projektledare för programmet.

Projektet startade våren 2009. Sedan dess har en förstudie färdigställts och en rad workshops genomförts i syfte att forma programmets innehåll. Utbildningen, som är på två och en halv dag, omfattar följande huvudmoment:

  • Hållbart ledarskap
  • Verktyg
  • Kommunikation
  • Praktiskt arbete
  • Återkoppling

I arbetet med att forma utbildningen har metoden Appreciative Inquiry Picnic använts och ett processbaserat lärande genomsyrar hela kompetens-utvecklingsprogrammet.

Kristina Nordfeldt framhåller vikten av att alla inbjuds att bidra med sina unika kunskaper och erfarenheter.
- Vad kan jag bidra med? Vilka är mina kunskaper inom området? är frågor som denna dialogmetod lyfter fram och fokuserar på.

Fakta: CSR Västsverige är en ideell förening bildad 2008, som består av medlemmar från alla typer av arbetsgivare, offentliga, privata, idéburna – stora som små. Värdet av att ta ansvar som sträcker sig längre än den egna organisationens givna uppdrag och åtaganden ligger bakom bildandet av CSR Västsverige. Ett ansvar som allt mer är en förutsättning för att utveckla en framgångsrik organisation, fler och bättre affärer, bygga en attraktiv och konkurrenskraftig region.

CSR Västsverige
Hållbart ledarskap blogg

Läs fler artiklar om: Hållbart ledarskap

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.