Träning stärker din hjärna

I boken Hjärnstark visar Anders Hansen vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental “uppgradering”.

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent?

Se då till att röra på dig!

Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet idag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens.

Fakta
Anders Hansen är överläkare i psykiatri och har tidigare skrivit boken Hälsa på recept – träna smartare, må bättre, lev längre (2014). Han har skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och bioteknik för bland annat British Medical Journal, Läkartidningen och Dagens Industri.

Läs fler artiklar om: Nya böcker

Mer om:

Dela:
Följ:
Rekommendera:
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.