Han kammar hem priset

Johan Söderström, vd ABB Sverige

Vinnaren av utmärkelsen Hållbart Ledarskap 2015 är utsedd. Det blev ABB:s Sverigechef Johan Söderström som fick ta emot priset.

Det är NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv som sedan 1999 delar ut priset.

Juryn motiverar sitt val på följande sätt:

“Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har visat ett entusiasmerande och varmt ledarskap, där han på ett fantastiskt sätt lyckats kombinera och skapa en företagskultur byggd på ’den schweiziska klockan med mänsklighet och hjärta’.

Johan coachar medarbetarna med trygghet och tydlighet och visar upp ett genuint hållbarhetsengagemang, genom att inkludera hållbarhet i företagets strategier och visa på dess betydelse för affärsmässig framgång. Som förebild för företagsledare i omställningen till hållbar teknik- och energiutveckling och ett hållbart och jämställt näringsliv, hoppas juryn att vinnaren inspirerar och banar vägen för fler moderna ledare inom industrin.”

Fakta:

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv är en ideell förening för företag och organisationer som vill utveckla sitt arbete inom miljö och hållbar utveckling. Föreningen bildades 1994 och har ca 250 medlemmar. Medlemmarna är i första hand företag från en rad olika branscher inom det privata näringslivet, men även andra typer av organisationer som t.ex. kommuner och landsting. Föreningen har verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fram till och med hösten 2014 hette föreningen Näringslivets Miljöchefer.

Priset Hållbart Ledarskap delas ut för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden. Priset är avsett för personer som inte har dessa frågor som sin huvudsakliga sysselsättning. Den primära målgruppen för mottagande av priset är personer inom svenskt näringsliv. Det kan även tilldelas personer inom andra sektorer i samhället.

Läs fler artiklar om: Hållbart ledarskap

Mer om:

Dela:
Följ:
Rekommendera:
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.