I takt med tiden

Är det mitt tempo som avgör vad jag uppfattar som värdefullt i tillvaron? Eller är det mina värderingar som bestämmer mitt tempo i livet?

Är det organisationskulturen som bestämmer hur vi förhåller oss till tiden? Eller är det hur vi förhåller oss till tiden som avgör vilken kultur vi odlar?

Är det samhällsklimatet som bestämmer hur vi förhåller oss till tiden? Eller är det hur vi förhåller oss till tiden som avgör vilket samhälle vi bygger?

Vad anser du?

Läs fler artiklar om: Okategoriserat

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (1)

Lämna ett svar | Trackback

  1. Cecilia skriver:

    “Tiden är den mest rättvist fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande”, citerar jag ur min filofax. Min ständiga följeslagare i jakt på att hitta en tid som passar, oavsett akvititet.

    Inom mitt företag brottas vi ständigt mot att leverera i tid, men också med rätt kvalitet. Allt för ofta får något av dem stryka på foten.

    Vilka mekanismer krävs i en organisation för att förändra en så djupt rotad kultur eller kalla det kanske arbetsmetod; att skynda sig mer, jobba lite längre och svara något snabbare, så hinner vi lite till på dessa så rättvist fördelade 24 timmar.

    Är det någon som känner igen sig?

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.