Inspiration från Medelhavet

Italiensk bondsoppa på svenska

Foto: Kajsa Asp Jonson

4 portioner

  • 6 dl vatten
  • 1,5 dl matvete eller annan typ av gryn
  • 1 buljongtärning eller 1 msk fond (t ex grönsaks- eller kycklingbuljong)
  • 150 gram kassler
  • 1 liten gul paprika
  • 2 tomater
  • 100 gram sockerärter
  • 1 burk stora vita bönor (230 gram utan spad) eller motsvarande mängd torkade, som du blötlagt och förkokat
  • några kvistar färsk timjan
  • Salt och peppar

Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, tillsätt buljong och matvete. Låt koka ca 15 minuter. Skär kasslern i bitar och lägg i dem när ca 5 minuter av koktiden återstår.

Skölj grönsakerna och skär dem i bitar. Lägg bitarna av sockerärter och paprika i soppan och låt koka ytterligare ett par minuter. Lägg till sist i tomater, bönor och timjan, och låt soppan bli genomvarm. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna tillsammans med en bit brytbröd eller en ostsmörgås.

Läs fler artiklar om: Hållbar hälsa

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren: Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist och personlig tränare. Hon håller föreläsningar och workshops, arbetar med journalistuppdrag och personlig rådgivning samt är konsult inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Kajsa driver också en blogg: http://kajsaasp.wordpress.com

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera




Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.