Zara får topplacering

Organisationen Labour Behind the Label rankar klädföretagens arbete med CSR. Zara är ett av de företag som får bäst betyg.

London Fashion Week är i full gång. Zara återfinns bland de varumärken som får högst betyg för arbetet med att skapa rimliga löner för arbetarna. H&M lyckas sämre.

Inditex varumärken Bershka, Massimo Dutti, Pull & Bear och Zara får tillsammans med några andra företag det högsta betyget för arbetet med att skapa rimliga löner för textilarbetarna.

Bakom undersökningen står organisationen Labour Behind the Label.

Inditex får i årets undersökning betyget 3,5 på en femgradig skala. H&M lyckas sämre och når bara upp till betyget 1.

Inditex är det enda företaget i undersökningen som har skrivit ramavtal med det internationella textilarbetarfacket. Det möjliggör för företaget att agera tillsammans med fackföreningarna för att uppnå anslutningsfrihet och löner som går att leva på.

H&M kritiseras bland annat för att sätta för låga mål och att inte arbeta tillräckligt systematiskt med frågan om anslutningsfrihet till fackföreningar hos sina leverantörer i värdekedjan.

Övriga företag som också når upp till betyget 3,5 är Marks & Spencer, Monsoon Accessorize och Next.

I botten på listan återfinns Hobbs, Jane Norman, Limited Brands (med varumärkena La Senza, Pink, Victoria´s secret), Paul Smith, Reiss, Republic och Supergroup, som inte svarade på undersökningen och därför alla gavs betyget 0.

Labour Behind the Label
London Fashion Week

Rapport: 2011 års undersökning (PDF)

Läs fler artiklar om: Hållbart företagande

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren:

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera
Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.