Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Foto: Kajsa Asp Jonson

4 portioner

  • 2 rödbetor
  • 1-2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1/2 squash
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl kamutvete, matvete eller bulgur
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g fetaost
  • 3 msk rostade pumpafrön
  • Svartpeppar och flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfukterna i bitar. Skölj squashen och skär i tjocka skivor. Pensla grönsaksbitarna med fettet och rosta på en bakpappersklädd plåt ca 20 minuter, tills de mjuknat och fått färg. Koka under tiden grynen i lättsaltat vatten enligt instruktionerna på förpackningen.

Lägg de kokta grynen på ett uppläggningsfat, placera de rostade rotfrukterna ovanpå. Smula över fetaosten och strö över pumpafrön. Smaksätt med nymalen svartpeppar och lite flingsalt.

Läs fler artiklar om: Hållbar hälsa

Mer om:

Share
Tipsa en vän Tipsa en vän

Om författaren: Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist och personlig tränare. Hon håller föreläsningar och workshops, arbetar med journalistuppdrag och personlig rådgivning samt är konsult inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Kajsa driver också en blogg: http://kajsaasp.wordpress.com

RSSKommentarer (0)

Trackback

Kommentera




Om du vill att ditt foto skall visas med din kommentar, skaffa en Gravatar.